"yang pergi biarkan pergi, yang masih hidup mesti diteruskan"

29 September 2009

the secret

14 September 2009

so busy


makin hari makin malas aku ni.
maklum la mggu ni terlalu busy.
kepale aku ni dah nk jam je rase..
nk gile pun ade.
dengan assignment, quiz lagi..
tambah lak ngn mini project..
x tmbh dgn presntation lg..
pening3...

trafik jam betul la mggu ni.
mggu ni adlh mggu plng sibuk dlm sem ni..
x abis2 tension aku ni..
bila tension mcm2 la berlaku..
dgn stdy tergendala..

sungguh memenatkan..
tapi ni last drawing aku tuk stkt ni..
skrg cuma nk focus pd keje2 dlu..
bile mood ok nnt aku truskn lgi
dengan drawing terbaru..
huhu..

insyaAllah..
doakan kejayaan aku..



08 September 2009

lukis2...



05 September 2009

minta komen

alhamdulillah...
ni lah hasil kerja aku tuk ari ni..
tp masih ade kelemahan ag..
biasa laa,melukis mmg mnguji kesabaran aku..

kdng2 komen yg dtg 2 mmberi smngt pd aku..
bgus lah cmtu..
tpi kdng2 ade gk komen2 yg boleh melemahkan aku..
komen yg x berasas..

tapi aku akui camni lah realiti sebenar seorg pelukis..
berjaya dalam kritikan orang lain.

pemimpin yg aku segani..

Siapakah pemimpin negara Islam
yang enggan tunduk kepada kuasa
Amerika Syarikat dan Eropah?

Siapakah pemimpin negara Islam
yang dengan lantang dan berani
mempertikaikan peristiwa Holocoust?

Siapakah pemimpin negara Islam
yang berdakwah kepada kuasa besar dunia
melalui surat selepas Rasulullah?

dia lah orgnye..ahmadinejad..
dia gak digelar singa baru dunia islam..


nilah prof.ir
hehehe..
tuan punye blog ni..

lukisan ni xclear sgt..
lagi pun aku snap gne camera phone je..
bese ar..nk cepat..
tapi syukur la ade W660i tu..
leh gak aku trnsfer msuk n postkn..


ni la kak sue..huhu..
ni dh kli kedua aku aku lukis pic ni..
tapi ats permintaan kak sue yg nk original..
aku lukis la blik..bg ok sikit dr dulu..
yg mula2 tu truk sgt aku nmpk..
nk bg pun xsampai hati..
bese ar..baru nk berjinak2 dlm seni ni..
banyak kesabarannya..
harap2 kak sue leh trime ar lukisan ni..
mudah-mudahan..amin..




pic ni pun same..
dah kli kedua aku lukis gmbr die ni..
mujur la kli nmpk ok skit dr dulu..
kalau yg dlu tu mmg truk ar..
tp alhmdulillah ar..trubat sikit smngt aku ni..
gmbr yg truk tu
sggup gk tuan punye pic tu nk smpan..hehehe
kalau aku la..dh buang lame dh..hehehe
sahabat yang baik..


kalau nk tau la..orgnye ni garang..
kalau kt kelas suara die je dgr
mengumpat lak aku ni..hehehe..sory2..
tah tibe2 je on9 ngn die td..
xpsl2 suh aku lukis gmbr die..
tapi xpe ar..time mood ade..
smngt nk melukis pun x hilang ag..
pakse gak dri aku ni lukis pic die ni..
yela..kesian gak..dr sek men ag suh aku lukis..
tp time tu aku mls..hehehe..


03 September 2009

khazanah lama

ni merupakan hasil kerja tangan aku yang lame2..
dah lame gak la...sketching ni masa 2 tahun lepas kalau xsilap laa..
nampak ok laa...walaupun x sebaik yg lain..


kalau dah malas study..camni lah jadinya.
ambk pensil, capai kertas..nilah hasilnya..
orang lain mengadap buku,
aku pulak mengadap lukisan..
ptt la kalau bab2 belajar je asyik kebelakang je..
hmmm..


x abis2 org tnye gmbr awek ke??
ish3..bukan laa..
awek pun xde...
aku pun xtau sape yang aku lukis tu..
main ambk je gmbr sape..
kalau dh berkenan semua bedal je..
tah kt mane aku ambk pun aku xtau..
alaa..tuk praktis2 je..



semua2 ni aku hasilkan gune pensil 2B je..
time tu mane la tau lg teknik2 melukis ni..
main bedal je..dengan pensil tekan pun jadi..
biasa la budak baru belajar..
tp byk lg kne belajar..
insyaAllah aku akan kembangkan bakat aku ni..

amin...