"yang pergi biarkan pergi, yang masih hidup mesti diteruskan"

14 September 2009

so busy


makin hari makin malas aku ni.
maklum la mggu ni terlalu busy.
kepale aku ni dah nk jam je rase..
nk gile pun ade.
dengan assignment, quiz lagi..
tambah lak ngn mini project..
x tmbh dgn presntation lg..
pening3...

trafik jam betul la mggu ni.
mggu ni adlh mggu plng sibuk dlm sem ni..
x abis2 tension aku ni..
bila tension mcm2 la berlaku..
dgn stdy tergendala..

sungguh memenatkan..
tapi ni last drawing aku tuk stkt ni..
skrg cuma nk focus pd keje2 dlu..
bile mood ok nnt aku truskn lgi
dengan drawing terbaru..
huhu..

insyaAllah..
doakan kejayaan aku..



4 comments:

LiYaNa said...

hehehe... huhuhuhu.. mcm ku kenal ja siapa gerangannya gadis itu ya....

Cahaya Kekasih said...

wahh....

LiYaNa said...

firstly thanks a lot sbb lukis gmbar akak.. lukisan adik dh ok.. akak suka bahagian tudung yg adik detailkan tu..

sedikit komen membina.. bahagian mata perlu diperbaiki.. first skali kalau kita tgk sebuah lukisan potret, kita akn lebih tertumpu pd mata subjek, so its very important to make the eyes looks more ralistic..

paling penting kena pndai tackle lighting. bahagian mata misalnya, prlu ada lighting, pantulan cahaya.. study more..

sedikit tips, actually kita blh add atau less kan lighting @ shadow dlm karya kita tu.. depend jgk la.. kdg2 gmbar yg customer kita bg tu lighting dia xda definiton, so xda masalah kalau nak ubahsuai lighting n shadows dia.. nak bg nmpak lukisan tu lbh hidup n menarik.. kita x blh trlalu depend pd gmbar 100%. yg cntik, kita cntikkn lg.. yg x brp cntik kita cntikkn dia... so be creative.. tp jgn keterlaluan..

go for charcoal...! jgn tggu lg.. u'v got skill.. (",)

prof.ir said...

ok2..thanks2...
adk try perbaiki lg...
thanks for sharing information akak...
so, adk arp leh perbaiki kelemahan ni..
yhanks a lot...=)
i'll try charcoal...=)

Post a Comment