"yang pergi biarkan pergi, yang masih hidup mesti diteruskan"

28 October 2009

koleksi sketch

23 October 2009

bermain dengan pastel

akhirnya berjaya aku hasilkan artwork ni dengan mnggunakan medium soft pastel..
walaupun x sebaik yang lain tapi aku berpuas hati dengan hasil tangan aku sendiri..
alhamdulillah..

ape yang diajar oleh kak liyana aku cuba prktikkan..hehehe
arap2 kak liyana dapat memberi komen membina..=)

-saya budak baru belajaq, kalau salah tolong tunjukkan-

22 October 2009

debaran final exam


SELAMAT MENGHADAPI FINAL EXAM
pada semua..

good luck!!!

try the best...



gunung jerai, kedah





industry visit - cola radix

Perjalanan sungguh memenatkan. Dari penang ke sungai petani..
Perjalanan terpaksa diawalkan ats sebab2 tertentu..(tak kenal tempat laa..mane pernah pergi..)
takut2 la tersesak..takut jugak lewat sampai ke destinasi..tapi syukur Alhamdulillah..
perjalanan sampai dengan selamat walaupun pening2 berpusing mencari kilang..


sempat ambik gmbr kat luar je..bese la..mane2 company xbenarkan pelawat ambk gmbr kt dalam..tapi dukacita jugak la xleh tengok production die...ape yang dimaklumkan kt sinilah salah satu kilang cola radix di malaysia..
setelah penat siapkan assgment disini,
kami teruskan perjalanan ke gunung jerai..=)

19 October 2009

masa


masa
kau pergi tanpa menoleh ke belakang
kau pergi jauh meninggalkan aku
walau seminit
walau sesaat
kau berjalan terus kehadapan
pergi jauh meninggalkan diriku

masa
kau pekak tak pernah mendengar
kau kuat tak pernah letih
kau berjalan tak pernah berhenti
kau tak pernah pandang belakang walau sekejap

masa
aku letih mengejarmu
aku penat berlari mendapatkanmu
kau berjalan tanpa mengenal erti penat
halangan yang datang kau mampu tempuhi

masa
aku ingin menjadi sepertimu
teruskan perjalanan tanpa menghirau sesiapa
aku ingin berjalan seiringan denganmu
tanpa mengira apa pun dugaan yang datang
aku ingin bersamamu
tempuhi halangan dan dugaan dengan tabah

mampukah aku jadi sepertimu!!

tidak ketinggalan oleh masa

-irsyad-

batu pelanduk

pantai batu pelanduk,
kuala abang, dungun...

18 October 2009

a journey to remember - Vinyl Chloride


a journey to remember - YTL paka power station



17 October 2009

jungle tracking - monkey beach



sungai sedim - jpa



latihan operasi menyelamat mangsa

09 October 2009

Mr. Presiden Chess


"Presiden Chess 09/10"

size : 30cm x 21cm
medium : pensil
2009

08 October 2009

nak! atau tak nak!




semakin panjang usia semakin banyak berfikir..
semakin banyak berfikir semakin banyak masalah..
semakin banyak masalah semakin banyak tekanan..

begitu hipotesis yang keluar dr kepala aku..pening aku memikirkannya..semakin hari semakin meningkat dewasa..dr bayi kepada kanak2, dr kanak2 kepada remaja, dr remaja kepada dewasa..percaye atau tdk aku sudah menjakau remaja ingin menuju alam dewasa yang penuh dugaan..objektifnya sekarang adalah pilihan bidang kerjaya aku..adakah aku dalam keadaan yang betul??ataupun salah??tu lah persoalan yang selalu bermain dalam kepala aku apabila tension dalam belajar..pilihan aku hanya dua...engineering or art???aku semakin keliru..keliru mengalahkan YB...

apabila berlakunya perkara sebegini..kembalilah pada matlamat asal..ape matlamat aku??mestilah nk jadi pelukis, graphic designer, animator..pe ag ek??ape2 kerjaya yng lbh kpd pengunaan kreativiti aku...tp.......kenapa aku terjebak dalam dunia engineering???budak yang berbakat seni semasa alam persekolahan dulu terjebak dalam dunia kejuruteraan??percaya atau tidak ianya sudah terjadi...adakah ini dinamakan takdir??ye..mmg aku tidak boleh melawan takdir..tapi mana mungkin rezeki aku di dunia seni...mgkin ini satu liku2 kehidupan yang patut aku lalui.. aku ada teringat satu ayat yang menyatakan, Allah tidak akan mengubah nasib kaum itu melainkan dia yang mengubah dirinya sendiri...

keliru...sungguh mengelirukan...apakah penyelesaian dan tindakan aku sekarang ini??itulah persoalannya???

07 October 2009

seceria kanak-kanak ribena


assalamualaikum semua...dengan kesibukan aku, sempat juga aku mengupdatekan blog aku ni. Dengan malam yg penuh ketensionan, baru je lepas test td..sempat lg aku melepaskan segala tekanan yg datang dengan mengedit gmbr2 lama..ni la gmbr yg menarik pndangan aku untuk menghiasi blog aku ni. Dengan sedikit ilmu photoshop CS3 yg aku ade.., aku mempraktikkannya disini..inilah hasilnya yang x seberapa..Gambar ni ditangkap mase lepas program kecemerlangan upsr di sek keb baling, kedah. ni la muka2 fasilitator yang cover2 ceria walaupun keletihan dr pg smpai petang melayan pelbagai karenah adik2 sek ni..syukurlah program berjalan dgn lancar..

02 October 2009

semarak sinar aidilfitri

first2 skli, aku nk ucapkan time kasih la pade my fren..mr.presiden.Coz brjaye mnjayakan program ni..walaupun byk mslh yg timbul mase progrm ni, ia masih boleh brjln dgn lancar..

walau bagaimane pun aku still dlm mood x epy..coz leh plak mknan xleh time2 tu..
leh la cam2..terpkse la mnuggu dgn perut thn lapar..mmg cubaan btol la..
mjur la leh rase gak..klu x xtau la aku nk thn sabar aku ni cmne ag...
CObaan..

ni la membe aku yg ske mencapak.klu ikutkn sume gmbr nk ade gmbo die..xleh nmpk kamera ckit..trus je lari dpn kmera..time ni lak cam2 posing nk ambk gmbr byk2..bese la da thn last..skurng2 leh wt kenangan..mcm2 la bdk2 ni..


tengok 2!..ade lg gmba die..ish3..gmbo aku manenye??da aku yg ambk gmbr..mst la xde...sabor je la..hrp2 dieorng puas ati la dpt brgamba mlm 2..muke plak sume control2 ayu...hahaha..


mujur la ade gk gmbr aku yg last ni..tgk 2..dieorg bknnye nk ambk gmbo aku..trpkse lak cri org lain suh ambk gmbr..klu x xleh la aku nk bergmbr mlm 2..hehehe..sebenarnye byk ag gmbr..sje ltk yg ni je..sbb yg comel ckit.bru edit..yg len 2 xsmpt nk edit..nnt2 la aku post kn..huhuu..ape2 pun selamat hari raye maaf zahir dan batin..terutamanya pade lecture2 aku yg pernah mngjr aku...ade salah silap harap maafkn...ade terkate2 dibelakang,terperli,terkutuk..0-0..amin..

practice make perfect